Top 5 snelste achtbanen in Erlebnispark Tripsdrill

Gepubliceerd op 1 April 2022

De beste achtbanen in Europa Park

In deze lijst maak je kennis met de 10 snelste achtbanen in Erlebnispark Tripsdrill. Erlebnispark Tripsdrill telt maar 5 achtbanen! De achtbanen zijn geschikt voor de echte snelheidsduivels en de allerkleinste durfals. Kijk snel hier beneden om welke achtbanen het allemaal gaat!

Karacho
Mammut
Hals-über-Kopf
G’sengte Sau
Volldampf
5. Volldampf

Volldampf is een Family Boomerang achtbaan gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Zoals het type al doet vermoeden is deze achtbaan geschikt voor de hele familie! Wat bijzonder is aan deze achtbaan, is dat bezoekers het parcours zowel voor- als achteruit afleggen!

Snelheid

60

Baanhoogte

22

Baanlengte

238
4. G'sengte Sau

G’sengte Sau is een Gerstlauer Bobsled achtbaan. De achtbaan is gebouwd in 1998 en is uitgerust met krappe bochten afgewisseld door steile afdalingen. De achtbaan heeft veel interactie met de Log Flume die ernaast ligt. Tijdens de rit ervaren bezoekers een redelijk hoog aantal G-krachten. Dit zorgt ervoor dat deze achtbaan niet geschikt is voor bezoekers met een zwakke maag.

Snelheid

60

Baanhoogte

16

Baanlengte

480
3. Hals-über-Kopf

Hals-über-Kopf is een Suspended Thrill Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Tijdens een ritje in deze achtbaan maakt de trein maar liefst 3 inversies, vandaar ook de naam. Bijzonder aan deze achtbaan is dat de treinen onder de rails hangen en bezoekers dus met hun voeten los hangen. Tijdens de rit kruist deze achtbaan een aantal keer met de nummer 5 op deze lijst: Volldampf.

Snelheid

80

Baanhoogte

30

Baanlengte

730
2. Mammut

Mammut is een houten achtbaan gebouwd door Cordes Holzbau. De achtbaan behaalt een topsnelheid van maar liefst 90 km/h. Deze baan ligt aan de rand van het park en biedt een prachtig uitzicht op de naastgelegen Michaelsberg. Vanaf het hoogste punt van de achtbaan kun je uitkijken op de naastgelegen wijngaarden. Mammut staat eigenlijk op een gedeelde eerste plaats met de laatste achtbaan in deze lijst.

Snelheid

90

Baanhoogte

30

Baanlengte

860
1. Karacho

Op nummer 1 in deze lijst staat Karacho! Karacho is een Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Tijdens een ritje maakt Karacho maar liefst 4 inversies. Om de rit te starten wordt een treintje op Karacho gelanceerd, wat zorgt voor een krachtige start van de rit. Karacho staat op nummer 1, boven Mammut omdat Karacho wordt gezien als de absolute topattractie van het park. Karacho is voor velen fans een reden op zich om Erlebnispark Tripsdrill te bezoeken!

Snelheid

90

Baanhoogte

30

Baanlengte

700

Zin in een ritje in Karacho?

Boek dan onze Duitsland Tour. Ontdek deze achtbaan, inclusief arrangement!