Top 10 snelste achtbanen in Europa Park

Gepubliceerd op 18 juni 2024

De snelste achtbanen in Europa Park

In deze lijst maak je kennis met de 10 snelste achtbanen in Europa Park. Europa Park telt maar liefst 13 achtbanen! De achtbanen zijn geschikt voor de echte snelheidsduivels en de allerkleinste durfals.  Kijk snel hier beneden om welke achtbanen het allemaal gaat!

Silver Star
Wodan Timbur Coaster
Blue Fire Megacoaster
Voltron
Euro Mir
Atlantica SuperSplash
Poseidon
Pegasus
Eurosat – CanCan Coaster
Matterhorn Blitz
10. Matterhorn Blitz

Matterhorn Blitz is een achtbaan van het type Wilde Muis. Vergelijkbare achtbanen zijn onder andere Kopermijn in Familiepark Drievliet en Speedy Bob in Bobbejaanland. Bijzonder aan deze achtbaan is de lay-out. Deze achtbaan is een soort showroom model van Mack Rides en heeft ook een lift om het hoogteverschil te overbruggen. De Matterhorn Blitz staat in het Zwitserse themagebied.

Snelheid

56

Baanhoogte

16

Baanlengte

383
9. Eurosat - CanCan Coaster

De Eurosat – CanCan Coaster is een achtbaan die volledig indoor is. Deze achtbaan is te vinden in het Franse themagebied van het park. Tijdens de rit kom je langs verschillende bekende Franse dingen zoals de Arc de Triomphe. Voorheen had deze achtbaan een ruimtevaart thema maar sinds 2018 heeft de achtbaan een echt Frans thema. Deze achtbaan is geschikt voor de hele familie en is zeer verrassend omdat alles zich volledig afspeelt in het donker.

Snelheid

60

Baanhoogte

25

Baanlengte

922
8. Pegasus

Pegasus wordt ook wel Youngstar Coaster genoemd, naar het gelijknamige type waaronder deze achtbaan valt. Deze achtbaan is dus echt bedoelt om de jonge pretpark fans kennis te laten maken met achtbanen. Deze achtbaan is gethematiseerd naar het Griekse paard Pegasus en is dus ook te vinden in het Griekse themagebied, onder Poseidon die later in de lijst nog langs komt.

Snelheid

65

Baanhoogte

13

Baanlengte

400
7. Poseidon

Poseidon is een waterachtbaan die water met achtbaanpret combineert. De achtbaan is gelegen in het Griekse themagebied en staat bekend om zijn fotogenieke locatie. De achtbaan is natuurlijk geschikt voor de zomer maar is zeker ook leuk om te ervaren in de winter als je goed tegen de kou kunt.

Snelheid

70

Baanhoogte

23

Baanlengte

836
6. Atlantica SuperSplash

Atlantica SuperSplash is net als Poseidon een water achtbaan maar dan van het type SuperSplash. In tegenstelling tot Poseidon heeft Atlantica slechts een grote afdaling in het water. De bezoekers nemen plaats in een grote robuuste boot waarin de “vaart” plaats vindt. Atlantica SuperSplash is gelegen in het Portugese themagebied van het park.

Snelheid

80

Baanhoogte

30

Baanlengte

390
5. Euro Mir

Euro Mir is een spinning coaster gebouwd door Mack Rides in 1997. Deze achtbaan is te vinden in het Russische themagebied van het park en is gebaseerd op het ruimtestation Mir. Bijzonder is dat deze achtbaan met maar liefst 9 treinen kan rijden wat voor een enorme capaciteit en dus een snel doorlopende wachtrij zorgt.

Snelheid

80

Baanhoogte

28

Baanlengte

980
4. Voltron

Voltron is de nieuwste achtbaan in Europa Park. Voltron is een spectaculaire Stryker Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. De achtbaan is geopend in 2024 en behaalt een topsnelheid van 100 km/h. Daarnaast gaat de achtbaan maar liefst 7 keer over de kop en bevat de baan 4 lanceringen.

Snelheid

100

Baanhoogte

32,5

Baanlengte

1385
3. Blue Fire Megacoaster

Blue Fire Megacoaster staat op de derde plek in deze lijst. Echter gaat het om een gedeelde tweede plek. Blue Fire Megacoaster is een Mack Launch Coaster met maar liefst 4 inversies! Blue Fire is gebouwd in 2009 en is volgens velen de beste achtbaan in het pretpark. Deze achtbaan is gebouwd in het themagebied Ijsland en heeft interactie met de nummer 2 in deze lijst.

Snelheid

100

Baanhoogte

38

Baanlengte

1056
2. Wodan Timbur Coaster

Wodan Timbur Coaster is een houten achtbaan gebouwd door Great Coasters International. De achtbaan behaalt een topsnelheid van maar liefst 100 km/h. Deze baan heeft veel interactie met de naastgelegen Blue Fire. De achtbaan is te vinden in het themagebied Ijsland. Deze achtbaan is gemaakt voor mensen die niet bang zijn voor hoge snelheden en steile afdalingen.

Snelheid

100

Baanhoogte

40

Baanlengte

1050
1. Silver Star

Met stipt op nummer 1 in deze lijst staat Silver Star. Silver Star is zowel de snelste, als de hoogste alsook de langste achtbaan van Europa Park. De achtbaan is gebouwd in 2002 door de Zwitserse fabrikant B&M en was tot en met de hoogste achtbaan van Europa. De achtbaan hoort bij het Franse themagebied maar is volledig op de parkeerplaats van het pretpark gebouwd. Dit is een achtbaan voor thrillseekers zonder hoogtevrees!

Snelheid

127

Baanhoogte

73

Baanlengte

1620

Zin in een ritje Silver Star?

Boek dan onze Duitsland Tour. Ontdek deze achtbaan, inclusief arrangement!