Skip to main content

Worlds of Fun presenteert Zambezi Zinger!

Gepubliceerd op 18 Augustus 2022

Het Amerikaanse pretpark World of Fun heeft een speciale nieuwe achtbaan gepresenteerd. Op nieuwe ontwerpfoto’s uit het park is te zien dat het gaat om een Hybride familieachtbaan.

De nieuwe achtbaan, gepland voor 2023, krijgt de naam Zambezi Zinger en zal worden gebouwd door Great Coasters International, onder meer bekend van houten achtbanen Troy (Toverland), Wodan (Europa Park) en Joris en de Draak (Efteling). Uniek aan het ontwerp van deze nieuwe achtbaan is de spiralen lifthill waarop de treintjes omhoog worden getakeld. Dit is tevens een hommage aan de Jumbo Jet achtbaan van Schwarzkopf die eerder op de plek van de nieuwe aanwinst stond.

Verder zal de achtbaan niet volledig gebouwd worden zoals alle andere houten achtbanen van Great Coasters International. De nieuwe achtbaan krijgt een zogenaamde Titan Track evenals het nieuwe treinontwerp van de Amerikaanse fabrikant. De achtbaan zal een topsnelheid halen van 72,4 km/h en een totale lengte van 756,5 meter. De layout is gebaseerd op de vroegere achtbaan van Schwarzkopf, eveneens Zambezi Zinger genaamd.

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!