Skip to main content

Toverland presenteert ontwerpen voor nieuwe uitbreiding Avalon!

Gepubliceerd op 15 September 2022

Attractiepark Toverland breidt komend jaar haar themagebied Avalon uit met maar liefst 4 nieuwe attracties! Op nieuw gepresenteerde ontwerpen is te zien hoe de nieuwe attracties en het complete gebied eruit komen te zien.

De eerste nieuwe aanwinst voor het Limburgse pretpark wordt zoals bekend een rondrit voor de allerkleinsten. Deze attractie krijgt de naam Garden Tour en wordt gebouwd door de firma Metallbau Emmeln. De attractie is gebaseerd op de tuin van Merlijn waarin hij gasten uitnodigt. De tuin staat vol met magische bloemen, planten en taferelen. De karretjes voor de attractie worden vooruit getrokken door grote bijen.

De tweede nieuwe attractie heeft de naam Jumping Juna gekregen. Jumping Juna is een kinder carrousel van het de Italiaanse fabrikant Zamperla. Tijdens een ritje nemen bezoekers plaats op de rug van ofwel Juna de goedlachse eenhoorn, ofwel Sparky het vrolijke draakje. Deze twee nieuwe figuren worden ook ingezet als mascottes voor het themagebied Avalon.

De derde nieuwe attractie die Toverland zal toevoegen aan het assortiment wordt een Parachute Drop van Intamin. Deze attractie is vrij uniek en krijgt de naam Dragonwatch. Een vergelijkbare attractie is de Toy Soldier Parachute Drop in Disneyland Paris. Bezoekers die een ritje maken in deze attractie kunnen de draken van Avalon spotten vanaf 17 meter hoogte. De totale constructie van deze attractie heeft een hoogte van ongeveer 40 meter. Na het spotten van de draken vallen de karretjes naar onder waardoor een vrije val effect wordt gecreëerd.

De laatste nieuwe attractie was tot op heden de meest mysterieuze. Nu de ontwerpen zijn uitgebracht kan worden geconcludeerd dat dit een Sky Fly zal worden van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een vergelijkbare attractie is Wild Wings in Duinrell. Deze attractie krijgt de naam Pixarus – Flight School of Magic. Bijzonder aan deze attractie is de positionering. De attractie wordt namelijk gebouwd midden in de helix van Wingcoaster Fēnix.  Tijdens een ritje kunnen bezoekers door middel van de vleugels zelf bepalen hoe vaak ze over de kop willen gaan. Dit zorgt ervoor dat ook deze attractie geschikt is voor de hele familie.

Naast de nieuwe attracties zorgt Toverland ook voor een nieuwe speeltuin en een nieuwe waterspeelplaats. Daarnaast belooft het park nog andere nieuwigheden toe te voegen. Wat dit inhoudt is tot op heden niet bekend.

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!