Skip to main content

Toverland presenteert bouwplannen voor nieuwe uitbreiding!

Gepubliceerd op 8 September 2022

Attractiepark Toverland breidt komend jaar haar themagebied Avalon uit met maar liefst 4 nieuwe attracties! Op nieuwe bouwplannen is al een deel van de attracties af te leiden.

Het themagebied Avalon wordt met de nieuwe uitbreiding direct uitgebreidt van twee naar zes attracties. Hieronder vallen twee kleinere attracties en twee grotere attracties. De eerste nieuwe attractie zal een toren van 40 meter hoog. De toren bestaat uit zes bewegende delen. Deze toren wordt een Parachute Tower van de fabrikant Intamin. De werktitel voor deze eerste grote attractie is DW. De capaciteit van deze attractie is 36 personen per rit en de maximale valsnelheid komt te liggen op ongeveer 6 meter per seconde.

Tussen de toren en het bedieningsrestaurant “The Flaming Feather” komt een treinbaan te liggen voor de kleinere bezoekers. Bezoekers leggen het parcours van deze attractie af in treintjes in de vorm van dieren. De werktitel voor deze attractie is GT.

De derde nieuwe attractie komt te liggen tussen de grote parachute toren en de Wingcoaster Fēnix. Deze attractie wordt een kindercarrousel met een hoogte van 3,2 meter. De carrousel krijgt een zestal gondels die op en neer bewegen tijdens het draaien. De werktitel voor deze attractie is DH.

De laatste nieuwe attractie voor Avalon heeft de meest opmerkelijke locatie. De nieuwe attractie wordt namelijk gebouwd in de helix van de Wingcoaster Fēnix. Wat de attractie precies gaat worden is op dit moment nog niet bekend. Wel is bekend dat de hoogte van de attractie 29 meter bedraagt en de attractie zal worden gebouwd op een metershoog platform. Bijzonder is dat bezoekers om de attractie te bereiken via een tunnel naar de in- en uitgang van de attractie kunnen. Dit is noodzakelijk in verband met de veiligheid. Daarnaast zullen bezoekers in de overdekte wachtrij een ” thematische beleving” meemaken.

Om de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen zal Wingcoaster Fēnix de komende maanden regelmatig gesloten zijn.

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!