Skip to main content

Europa Park past Darkride Piraten in Batavia aan!

Gepubliceerd op 8 Juni 2022

Europa Park heeft deze week onverwachts haar Darkride Piraten in Batavia vernieuwd. In één van de bestaande scènes uit de attractie zijn een drietal personages en videoprojecties toegevoegd.

Sinds deze week is één van de scènes uit de populaire Darkride Piraten in Batavia aangepast. Het gaat hierbij om de scène waarin bezoekers richting het fort varen. Voorheen stond op de muur van dit fort slechts één personage. Op dit moment zijn dat er vijf. Het gaat hierbij om twee marcherende wachters, één wachter met een verrekijker en één wachter achter een kanteel van de muur. Verder verschijnen sinds deze week ook videoprojecties op de muur van het fort.

Piraten in Batavia is een zogenaamde Darkride waarbij bezoekers plaatsnemen in een robuuste boot. Bezoekers varen vervolgens door verschillende scènes die gebaseerd zijn op het VOC verleden van Nederland. De Darkride ligt dan ook niet geheel verrassend in het Nederlandse themagebied van het park.

In 2018 is de complete attractie verwoest door een grote brand. In 2020 opende Europa Park de compleet vernieuwde versie van de attractie, hierbij bleef de lay-out hetzelfde. Het is daarom opvallend te noemen dat Europa Park er in 2022 voor kiest om toch nog een scène aan te passen.

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!