Skip to main content

Dollywood kondigt Vekoma familieachtbaan aan voor 2023!

Gepubliceerd op 11 Augustus 2022

Het Amerikaanse pretpark Dollywood opent in 2023 een nieuwe gelanceerde familieachtbaan. De nieuwigheid wordt gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma!

De nieuwe achtbaan krijgt de naam Big Bear Mountain. De achtbaan wordt de langste achtbaan in het hele pretpark en komt te liggen in het themagebied Wildwood Grove. Tijdens een ritje komen bezoekers langs een drietal lanceringen en gaan ze op expeditie om Big Bear te vinden. De achtbaan moet geschikt worden voor de hele familie.

Met de uitbreiding is ruim 37 miljoen euro gemoeid. De achtbaan van Vekoma zal een topsnelheid behalen van 77 km/h. De achtbaan heeft een maximale hoogte van 20 meter en een lengte van ruim 1200 meter, wat het de langste achtbaan van Dollywood maakt. De treinen voor deze achtbaan zijn vormgegeven als een colonne jeeps inclusief geluidsinstallaties zodat muziek en commentaar beschikbaar is tijdens de rit. De totale ritduur zal ongeveer 100 seconden bedragen en kinderen vanaf 91 centimeter zouden kunnen plaatsnemen in de achtbaan!

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!