Skip to main content

Europa Park presenteert plannen voor 14de achtbaan!

Gepubliceerd op 24 april 2022

Europa Park heeft eerder deze week bouwplattegronden vrijgegeven waarop de lay-out van de 14de achtbaan van het park te zien is. Het gaat hier bij om het type Big Dipper van de fabrikant Mack Rides

Het was al een tijdje duidelijk dat Europa Park bezig was met een nieuwe achtbaan, maar nu zijn er dan ook eindelijk bouwtekeningen gepubliceerd. De nieuwe achtbaan wordt een Big Dipper, hetzelfde type als onder andere Lost Gravity in Walibi Holland. Het grote verschil met het exemplaar in Nederland is dat Europa Park kiest voor lanceringen in plaats van een traditionele kettinglift. Verder kiest Europa Park voor treintjes die 2 keer zo groot zijn dan die van Lost Gravity. Dit om de capaciteit te verhogen.

De plannen tonen een spectaculair ritverloop met een grote hoeveelheid elementen. Dit zijn ondermeer: twee airtime hills, twee loopings, een downward roll, een Immelmann, een kurkentrekker, een dive, een drop, een non-inverting Immelmann, een reversed banked stall, een double up, een s-curve en een roll.

De komende weken mogen buurtbewoners de plannen nog bekijken en hierop kritiek geven. De geplande opening van de nieuwigheid staat in 2023. Op dit moment is Europa Park al bezig om twee bestaande attracties, Flug des Ikarus en Traumzeit-Dome, te verwijderen.

Kroatiƫ
De nieuwe, 14de, achtbaan van Europa Park wordt geplaatst in een compleet nieuw themagebied met als thema Kroatiƫ. De nieuwe Voltron Coaster krijgt een thema rondom Nicola Tesla. Nicola Tesla was een Kroatische elektrotechnicus die uitvinder is van een aantal belangrijke componenten uit het huidige elektriciteitsnet en tevens naamgever van het automerk.

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!