Skip to main content

Chessington World of Adventures bevestigt komst Jumanji-themagebied!

Gepubliceerd op 16 Augustus 2022

Het Engelse pretpark Chessington World of Adventures heeft de plannen voor een Jumanji-themagebied inclusief achtbaan bevestigt. De geplande opening voor het nieuwe themagebied is in 2023.

Chessington World of Adventures krijgt er een nieuw themagebied bij. Het gaat hierbij om een gebied dat volledig gethematiseerd is rondom de populaire filmreeks Jumanji. Eerder gebruikte Gardaland in Italiƫ (eveneens eigendom van Merlin Entertainments) het thema al voor een grote darkride. Het themagebied in Chessington biedt plek aan onder andere een spectaculaire achtbaan.

Deze spectaculaire achtbaan wordt er een van het type Wing coaster en wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger en Mabillard (B&M). Dit type achtbaan is onder meer bekend van Fenix in Toverland. Opvallend aan dit ontwerp is dat het gaat om een shuttle coaster waarbij bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts worden gelanceerd. De baan loopt in dit ontwerp ook dood, waardoor bezoekers de rit nogmaals achterwaarts afleggen.

De topsnelheid van de achtbaan bedraagt ongeveer 70 kilometer per uur. Het doodlopende deel van de achtbaan is vormgegeven als een spiraal dit om een groot standbeeld van een Jaguar heen omhoogklimt. Deze Jaguar wordt bijna 17 meter hoog en vormt ook het middelpunt in de eerste Jumanji film. Naast de grote achtbaan worden in het themagebied nog 2 familieattracties toegevoegd.

Nieuwtje ontdekt?

Foutje gezien? Nieuwtje ontdekt? Stuur het in!